? ??????????????Golden Afternoon? ????? ?????? ???Rating: 5.0 (1 Rating)??24 Grabs Today. 508 Total Grabs.
??????Get the Code?? ?? ?????Purple Flower? ????? ?????? ???Rating: 4.3 (723 Ratings)??24 Grabs Today. 97865 Total Grabs. ??????Get the Code?? ?? ???????Totally Vaycay!? ????? ?????? ???Rating: CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS ?

Sunday, August 30, 2009

Biskut Denmark


BISKUT DENMARK

Ada plk aku dpt emel nie...so aku pon try tepek kat blog ar...keh3....

mana la tau semangat aku rajin tok wat sekot raya nnt...hehehhehe

Bahan-Bahan
2 cawan gula (mklang guna 1½ cwn)
1½ cawan butter
3 cawan tepung jagung
2½ cawan tepung gandum
Vanilla
2 biji merah telur

Icing:
2 kati kacang tanah – sangai & tumbuk (beli readymade aje pon boley)
2 bungkus gula icing
4 camb serbuk koko
Air panas.

(Nota : bg sesiapa yg rajin nak buat icing ni silalah tapi maklang buat ringkas aje dengan mencairkan cooking choc + shortening, celup biskut dlm coklat dan golek ngan kcg tumbuk)

Cara
Adunkan butter + gula hingga berkrim ·
Masukkan telur kemudian kacau hingga sebati ·
Masukkan esen vanilla dan kacau sebati ·
Ayak semua tepung, masukkan sedikit-sedikt – uli hingga menjadi lembut ·
Gentel bulat – sebesar hujung jari manis je , sbb nanti ia mengembang.
. bakar dan sejukkan.
- celup dlm coklat dan golek dengan kcg tumbuk

SELAMAT MENCUBA



Nota Dak Aspa : hehehhe...kalau kopi paste aku mmg terer..tp bab nak wat kuih, aku dok tepi jerk....

3 pengkritik terhebat:

ungkep said...

oiiiiiiiiiii biskut malaysia x de ke. ko ni agung2kan negara luar plk. patriotik le sikit.

arapink said...

aspa...ko buat manyak-manyak... kurier kat aku sket

Aspalela said...

BOSS~~

Biskut M'sia lbh glemer dipanggil Biskot Ping Pong la Bossss!!
Segan aku nak pomot....keh3

ARA~~ skt je kau nak ara??? aku kurier ngan balang2 dia skali ara...keh3