? ??????????????Golden Afternoon? ????? ?????? ???Rating: 5.0 (1 Rating)??24 Grabs Today. 508 Total Grabs.
??????Get the Code?? ?? ?????Purple Flower? ????? ?????? ???Rating: 4.3 (723 Ratings)??24 Grabs Today. 97865 Total Grabs. ??????Get the Code?? ?? ???????Totally Vaycay!? ????? ?????? ???Rating: CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS ?

Thursday, April 30, 2009

HONDA year 2010.....

Perghhhhhh...Gila meroyan aku tgk gambo2 HONDA ni...
bape la rege dia ekk?????









**********************************************************



Motor ku VS Kete ku

  • Motor - keluar rumah pukul 7.30 pg, bawak sambil menyanyi. keluar pukul 7.45 pg pun sempat lg tp bawak mcm org nak mati.
  • Kete - berkadar terus dengan tahap jem. Kena bangun awal, pastu datang opis mengantuk pulak

  • Motor - jangkamasa nak sampai 30 minit (dr pintu pagar rumah kat serdang sampai kat tempat parking bawah, bawak slow, belum rempit). 30 minit tetap, hujan ka ribut ka, kete terbalik tengah jln ka, asal jangan motor sendiri terbalik sudah.
  • Kete - kalau ada kete terbalik tengah jalan, kira half day la masuk opis, tekan tugas luar masa swipe masuk, takkpun tak swipe(cakap lupa punch).

  • Motor - naik motor ngan awek, awek peluk kita
  • Kete - naik kete ngan awek, awek peluk bantal dlm kete kita, sapa yang rugi. Ye la, kalau awek peluk kita, camna nak bawak kete

  • Motor - kalau hujan, basah bersama. boleh menguji kesetiaan awek
  • Kete - kalau hujan, kete basah. Balik kalu kete kotor, kita jugak kena basuh

  • Motor - kalau tak basuh, tak berapa nampak sangat
  • Kete - kalau tak basuh, jauh sebatu dah nampak. Pastu nanti orang cakap pemalas, camna nak jadi buat boipren. Bukan malas, kalau kete bekilat, orang pandang kita nanti awek marah pulak, habis tu camna.

  • Motor - isi minyak 4 inggit, full tank, tahan 3 hari
  • Kete - isi 40 inggit, belum full tank, belum awek ajak gi makan jauh-jauh, belum ronda-ronda, belum dapat gaji, belum!.. dan lagi, dan lagi

  • Kete - gi rumah family budak perempuan, nak ajak keluar, tetiba pulak mak dia nak ikut sekali, rosak program.
  • Motor - mak dia nak ikut sekali, nak duduk celah mana, duduk dalam raga boleh la.He he,Sekadar hiburan semata-mata.

Anyway untuk yang perempuan tu dinasihatkan lah naik kete, kalau jatuh kang, tergolek kat mana-mana, dah potong seribu duit hantaran. kui..kui..kui.....sape yg rugi??? Mereka dan kuarge merekaaa........Peace no war!!!

Nota Dak Aspa : dedua ni aku rembat dari emel lor......hahaha.....







4 pengkritik terhebat:

Noraliza Ramly said...

wakakkaaaaaaaaaaa terselit kat sini lak mana aku nk pasan woi.... pa belikan aku sebijik kete cam ni sbg tanda kenangan....kehkehkehkhe

conan said...

Jalan kaki je senang. Kalau nak pi jauh, naik bas, lagi selamt.

Aselawati Che Ab Ab Adziz said...

hihi... apa y kita ada bsyukur moto or kete...

Aspalela said...

LIZ>>>aku belikkan yg SHELL punye ye...baru RM8.90...ko pon lasak nnt jahanam!!!

CONAN>>>Bas pon MERC, HINO......mahal tuuu.....kaye la ko konan :p

CC>>>ade beskal je cc..Alhamdulillah..gaji pertama tu.