? ??????????????Golden Afternoon? ????? ?????? ???Rating: 5.0 (1 Rating)??24 Grabs Today. 508 Total Grabs.
??????Get the Code?? ?? ?????Purple Flower? ????? ?????? ???Rating: 4.3 (723 Ratings)??24 Grabs Today. 97865 Total Grabs. ??????Get the Code?? ?? ???????Totally Vaycay!? ????? ?????? ???Rating: CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS ?

Thursday, May 14, 2009

Ayoyo..Kadawaley!!! Sekali kena TAG Jamban daaaa....

Arini aku rasa gumbira ... x tau lerrr nape!!.....

Sambil menari2 riang dan menyanyi2 lagu Stacy.."Aku Stacy" di depan bos aku... **nipu ni...mau kena ptg gaji klu buat pe'el gini

disamping terkinja2, terloncat2, tergedik2 di pagi yg sejuk ni.....**sebab dok dlm opis ..ekon bukak 26 dajah celcius...ttrrr..trrr...trrr

lalu aku pon amek sebijik gula2 cloud 9 perisa anggur..dan x lupe aku baca Bismillah!!....
lalu aku masokkan ke molot pirana ku ini.....smbil jenjalan g menyekodeng rumah2 (blog) org......**klu rajin aku tglkan sipar jepon aku kat komen.....klu x rajin jd sailen rider je ar...kui3.....

Sampai le ke rumah si cantik manis klon CT nuralija ini, ....fewittttttt!!!...
ku baca...ku baca...ku baca....dan teros baca N3 dia

"Wah! kena jwb TAG dia ni.....aku suker...aku suker"...dlm hati....
tgk org kena TAG & jwb TAG mmg aku suker..tp bila aku kena jwb TAG, mmg liat nak... tett!!....(18sg disitu)

Aku puji Tipah....kelako dia jwb TAG...tu yg tetiap ari aku skodeng rmh dia...kui3 **ni mst ko baru tau kan Tipah??...wakakaka..

Sambung balik bace...

bla....bla....

bla.....bla....

bla...bla....

sampai kat no 8) Harus jawab tag....

d) Aspalela


HAHHHHHHHHH????!!!!! ....terus tertelan gula2 cloud9 aku yg sebeso ibu jari tu tipah weyyyyy!!....gulppppp!!
alamakkkkk.....sembelit lagi le aku ni kang....adeshhhhhh!!

Nak jaga hati kawan punye pasallllllll......*ecehh...
aku kuatkan smgt gak le menjawabnyerr.....

Nahhhhhh!!!

**bersih nyeee akuuu.....

aku teray jawab yek.....sbb aku pon tgh kering idea...


1) Bila kali terakhir cuci toilet?

Toilet ekk??? aku ni rajin beno lps....o'ok!!, push, amek pencuci toilet, tenyeh kat bibir mangkuk, tinggal.......**kekdahnye, bior harum je tett!! aku....kui3...

2) Pencuci apa yang digunakan?

yg terbaru ni...aku beli 3 jns...KER-X, DUCK dgn Zhulian pye..(ape nama pon aku dah lupe). Ikut mood aku nak pakai yg mana 1.....**pilihan terletak di hujung jari anda

3) Dalam 1 minggu, baper kali mop lantai?

Ya Allah!!

Mop lantai??? Bab ni segan sikit le nak bgtau.....meh aku bisik2 meh!!

>>>pssstt!! psstt! time ade kotor je aku mop..tu pon tpt yg kotor. Klu xde kekotoran..makanye...xde la aku ngemop...wpon setahun. Naif nye akuuuuu....

4) Apa tugasan terakhir anda seblom menjelang malam?

Seblom mlm??? mandi..tgk TV smbl layan sms..setting jam kol 6pg...zzzzzzzzz!!

5) Apa menu hidangan makan malam yang paling simple?

Roti....beskot...kuih **beli taim blk koje..

ni pon dah psg angan2 nak belik kuih kat pakcik usop tu

6) Minuman slalu dibuat waktu pagi?

Teh O.....Milo.... bior bertenaga & kuat..**kuat membute..wakakakka

7) Seblom tido, apa yang akan dilakukan?

main game kat hp, layan sms ..(kan ke aku dah ckp tadi??...) baca mjlh....zzzzzzz

8) Harus jawab tag....

yg ni aku nak dera dakkkk....

a) OKLIZ....(ko suke skodeng aku o'ok ekk..hamekkkk!!)
b) MAMA....(ni org rajin ngemop..sesuaiii le ni)
c) BULAT....(sbb ko suruh aku ngecat kan?? ni balasannye...keh3)
d) SMAI.....(hang nak p mana tuuuu??? jgn lariiii...)
e) ARAPINK....(makwe koi...ekekekke...)
f) KAK PEAH....(ko terlepas dr azab Tipah, but disini tidakkkkkkk kak..tidakkk!!)

Beresss Tipah!!

aku nak makan gegula cloud9 oren pulak....jgn TAG aku wat masa ni..kang tertelan lagi...




Nota Dak Aspa : Sambung nyanyi lagu Stacy...GAGAP

12 pengkritik terhebat:

mamarempit said...

bile mase tipah tag ko?? aku tk nampak pon???

he he pa..Jom gi makan ngn abg Mutak...

Tag ko mama jwp pas balek dr sane buleh???

Aspalela said...

Ade le mama....n3 ke 3 kot...mama nie..
Nak tuka topik la tu!!!!!

X leh la ma...byk halangan...mama pegi je la...

lama beno mama nak jwb tag..ni gerenti mama x pnh ngemop mcm saya...keh3

tipahvogue said...

lorhai, sian lak aku baca ko tertelan cloud 9...lenkali sila ler pas2 kat aku skek! tak baek wooh makan sesoang!! huhuhu...

neway, toche memanyak sebab sudi jawab tag aku secara sepantas kilat!! cayalah! pasnih kalo aku dpt tag lagik, aku pas kat ko ek ek ek?? ngeh ngeh ngeh....

matabulat (lat) said...

pa kojo ko lom beres laie kek umah aku.........potong gaji,mase ko tetolan gulo2 tu ko nmpk ape pa?oren?...ha3

mamarempit said...

huuu..mama ni memang rajen...mama dh siap...sila cek

cutecida said...

yahoooo selamattttt

Aspalela said...

TIPAH>>>Sepantas kilat ko kata????? aku buat terkedek2 cam itik pulang ptg ni haa....

Jgn la tipah.....kang aku pitam lagi kanggggg........guulppp!!

BULAT>>>ko ni tak abes2 la bulat oii!! ko nak tambah rumah bwh tanah pulak ko???? kui3....

Aku nmpk TAG..tu yg tertelan diwaktu aku sebutt "HAAAA???????"

MAMA>>>mama mmg menurut pentah!! Jap aspa g kutip lagi ekk..nnt kasik kat mama....tunggguuuuuuuuuuu...

KAK CUTE>>>Selamat ape nye kak!! x nmpk aspa dok tinggalkan "Warning Letter" kat blog akak tu?? x cukop lagi..kat komen pon adoo..kat MO pon ado...jgn coba nak lari...... :P

atty's said...

jalan2 buat lawatan..

kakpiah said...

ko ada pakatan sulit ker ngan tipah tu aaa?
pas nih aku kena warning la kt tipah..
jgn tag dak aspa.. nnti aku kena tempiasnya..
puiii..

tp cam sonang jer tag ko nih kan?
mungkin aku akan jawab..
aku ckp mungkin ek?
ngahahaha!!

Aspalela said...

ATTY's>>>Tunggu lawatan aspa pulak ye kak......kui3 (mmg hari2 melawat rmh akak nie..)

KAKPEAH>>>ha'ah..woning Tipah tu jgn bg TAG kat ASPA..kat Kak Piah takpe..mmg dialu-alukan..wakakka

Senang je kak....cam mkn ikan kering....keh3...:)

arapink said...

pa...aku menjerit2 tgk entry ji nih....sebab apa tau??????? sebab ada gambor katak!!!!!.....tidakkk!!!!

ada mase aku jwb tagged ko nih ek...huhuhu

Aspalela said...

ARA>>>waakakkakakak...kan ke hensem tu ara oi...payah nak nangkap nye weyyyy