? ??????????????Golden Afternoon? ????? ?????? ???Rating: 5.0 (1 Rating)??24 Grabs Today. 508 Total Grabs.
??????Get the Code?? ?? ?????Purple Flower? ????? ?????? ???Rating: 4.3 (723 Ratings)??24 Grabs Today. 97865 Total Grabs. ??????Get the Code?? ?? ???????Totally Vaycay!? ????? ?????? ???Rating: CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS ?

Monday, May 11, 2009

Sempena Hari Ibu.......

Aku rasa sedih & sayu sangat bila baca blog2 yg sambut hari ibu bersama2 ibu2 mereka yg tercinta....(tu sebab aku lambat publish n3 bersempana Hari Ibu..sebab aku rasa sayu...tp aku cuba gagahkan jua utk menaip wpon dah begenang airmata nie...)

Tahun ni bermula nye sejarah aku tidak dapat lagi utk menyambut "hari ibu" bersama2 ibu ku yang tesayang...

Jika dulu, aku sering belikan kek, walau pun x se-gah mana sekalipon kek tu..tp aku tetap belikan utknye..dan mkn bersama2. Sblm mkn, mesti cium pipi kanan kiri mak n wishkan "selamat hari ibu......makkkk!!" Kemudian baca doa selamat..dan makan bersama2...begitu juga dgn harijadinya atau harijadi ku atau sesiapa jua yg sambut harijadi di kalangan kuarga ku.....

W'pon simple, tp terkesan dlm hati bila kini mak sudah tiada....semua tu tinggal kenangan yg tak mungkin dpt kembali. Kadang2 kita rasa benda remeh shj, tp benda yg remeh2 dan sentiasa kita lakukan berulang2 dan bersama2 itulah yg sering menjadi sejarah kita dan dirinya.....

Termasuklah lagu Untukmu Ibu..dulu aku sering menyanyi2 dan bersiul2 riang setiap kali dgr lagu dr Exist nie...maklumlah lagu ni top masa aku bersekolah. Dulu tak ada terkesan pon dalam hati. Dlm fikiran aku..hanya minat dan suka menyanyi...inilah salah satu perkara remeh dan perkara yg aku ulang2 setiap kali dgr lagu exist...

Tapi kini.....

Bila mak telah pergi buat selamanya...lagu yg menjadi siulan aku inilah yang amat menyentuh dan membuat aku menangis sendiri.....amat bermakna bait2 lagu dr Exist ini buat diri aku....

(Untuk Mu Ibu)

Oh! Ibu....
Kau disiram bayu pagi
Kehilangan terasa kini
Dan kesepian

Dan aku......
Bagai purnama gerhana
Di ibarat lautan kering

Tiada tempat ku layarkan
Hasratku ini
Masih belum sempat
Aku buktikannya

Padamu
Ibu tersayang
Kucurahkan rasa hati......

Ku tatapi potret mu berulang kali
Kurenungkan kalimah yang diberi


( 1 )
Tuhan Yang Esa
Ampuni dosa ibu
Tempatkan mereka
Di antara kekasih kekasihMu

( 2 )
Oh! Ibu
Kau kasih sejati
Kutaburkan doa
Untukmu ibu


( 3 )
Ampunilah dosaku
Sejak ku dilahirkan
Hingga akhir hayatmu

Di saat ini
Kuteruskan hidup
Tanpa bersamamu ibu.......


( ulang 1, 2, 3 )

Ibuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..........................

(Tak terbendung airmata ku ini..dan akhirnya ia tumpah juaaaaaa....)





Nota Dak Aspa : Sambil menadah tangan & berdoa ...... "Moga aku dpt bertemu arwah mak & abah di sana....Moga Arw Mak & Abah menjadi ahli syurga dan mendapat syafa'at Nabi Muhammad S.A.W ...Amin!"

12 pengkritik terhebat:

atty's said...

al fatihah utk mak aspalela..

mamarempit said...

ASPA....

ko jgn la sedih2...mama pon sama tau...

13 Mei ni genap 2 taun mak pergi...dia pergi pada hari Ibu taun 2007...memang sedih...tapi Allah lebih menyayangi dia...al-fatihah

Aspalela said...

Atty>>>terima kasih atty....moga sampai kepada nya di sana...

MAMA>>> mana x sedihnya maa.....dia la, ibu, kawan, sahabat dan segala2 nya.... :(

Terima kasih ma....

Noraliza Ramly said...

aspa......

u make me in tears... smoga aspa tabah..

alfatihah utk arwah ibu&ayah aspa..

mama --> alfatihah yg mampu kukirimkan utk arwah bondamu..

sayanghasni @ yus said...

emak aku masih ada, tapi dia tak sudi jumpa aku lagi..
sedihkan...
jangan ingat aku anak derhaka..
aku tak salah..
diorang cuma segan ngan aku..
aku tak malu berabah dan beremakkan diorang..
aku masih berdoa agar mereka dilimpahi rahmat dari Allah Taala.
banyak2 ler berdoa untuk ibubapa kita..
semoga roh ibumu jua dilimpahi rahmatNya..

Aspalela said...

OKLIZ>>>Aku cuba tabahkan diri la ni liz...bahagia dan gembira aku bila melayan kerenah korang...
mmg terhibur....

SAYANG>>>ye la, moga mereka berdua dilimpahi rahmat ...
TQ

Abang Putra said...

Aspalela,
Tanpa ibu siapalah kita?

arapink said...

aspa...aku meleleh baca post ko ni....sabar k. at least ko dah menghabiskan masa bersama mak dengan sgt berkualiti & mencipta banyak saat2 indah bersama....mak aku kim salam kat ko dan dia pesan banyakkan sedekah al-fatihah...

Aspalela said...

ABG PUTRA>>>Mmg betul la tu....

ARA>>>Aku mmg byk abiskan masa dgn awh mak hga di saat akhir....Itu lah kenangan terindah yg x mgkn aku lupe smpi akhir hayat aku..terima kasih mak ara...... :*

matabulat (lat) said...

aspa.....aku faham perasaan ko,tapi ketabahan mengajar kite...aku turut mendoakn ibu mu d sana......amin..

Aspalela said...

LAT>>>buleh pon ko komen ekk? aku igt tak buleh td..

apepon terima kaseh yg tak terhinggal lat..... Miz u!!

kueh bakar said...

lagu tu memang jahat bukan...
masa tu mamat kecik lagi...